,

Denise Dekker

Voor iedereen die wat lezen wil op 2e Kerstdag… hier de antwoorden van Denise.

Hoe lang ben je lid van Sursum?
In 2014 ben ik begonnen bij Jong Sursum. Een jaar daarvoor kreeg ik voor het eerst lessen op de bugel van Paula. Daarvoor had ik nog nooit muziekles gehad. Vanaf 2016 speel ik mee met het A-orkest. In tegenstelling tot veel andere leden van Sursum is het beoefenen van muziek me niet met de paplepel ingegoten, maar toch komt fanfaremuziek wel binnen de familie voor. De tweeling Jaap (bariton) en Siemen van der Gulik (bugel), broers van mijn oma, hebben onder meer 32 jaar bij de Egerländer kapel gespeeld.

Welk instrument bespeel je?
Ik speel bugel. Door de warme klank vind ik het een erg mooi instrument. Sinds kort heb ik ook een eigen bugel, die van Siemen. Zo blijft die toch binnen de familie.

Wat betekent Sursum voor jou?
De repetities op vrijdagavond zorgen er altijd voor dat ik even uit de hectiek van de week kan stappen. Het geeft veel voldoening om alleen met de muziek bezig te zijn. Na de repetitie vind ik het erg gezellig om na te zitten en dat is een mooie manier om het weekend in te luiden. Ik vind dat we een mooie club leden bij elkaar vormen, het voelt aan als een grote familie.

Wat vind je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Er zitten erg mooie muzikale lijnen in Solidarity, met name als er veel bugels te horen zijn uiteraard. Ik denk dat er voor iedereen wel wat uitdagends in zit en we komen met zijn allen goed tot zijn recht, dat doet de titel van het stuk eer aan.

Heb je nog een anekdote of foto?
Ik vond het voorjaarsconcert met filmmuziek als thema in 2018 erg bijzonder om mee te maken. De muziek was prachtig om te spelen en iedereen was erg mooi in gala gekleed.

Denise geeft het stokje door aan René.

Eén reactie op “Denise Dekker”