,

Esther Groot

De antwoorden van Esther

Hoe lang ben je lid van Sursum?
Ik ben op mijn dertiende bij Sursum begonnen, na de zomervakantie van 1997 mocht ik meespelen. Reken maar uit hoeveel jaar dat is 😉 Ik speelde bugel op dat moment en had net een jaar of twee les gehad bij Paula. Daarna ben ik bij de muziekschool verder gegaan met lessen. Leuk dat ik de eerste leerling bij Paula was en dat ze jaren later mijn kinderen nog blokfluitles heeft gegeven.

Welk instrument bespeel je?
Op de bugel ben ik begonnen bij Sursum. Nu speel ik al zeker 15 jaar op de euphonium. Ik weet nog de repetitie in de kerk, dat we met alle bugels bij elkaar moesten komen. Er ging een euphonium doorschuiven naar de bas en voor de balans van het orkest moest er wel echt weer iemand bij komen. Ik stond vooraan in de rij hoor, zo’n mooi instrument. Hoewel de bugel ook prachtig is, en typisch fanfare, heeft de euphonium echt mijn hart gestolen!

Wat betekent Sursum voor jou?
Sursum is ontladen en opladen aan het einde van de week! Heerlijk je even verliezen in de muziek, samen met alle anderen. Want dat is het leukste hoor, samen muziek maken. Een soort tweede familie is Sursum. Een plek waar ik m’n creativiteit ook kwijt kan, muzikaal gezien en door het maken van posters en het organiseren van concerten.

Wat vind je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Wennen aan het begin. Het is geen standaard stuk. Maar het is mooi en het wordt steeds mooier. Als we het laten horen tijdens het jubileumconcert is het af en dat wordt echt een genot voor ons als blazers en voor het publiek!

Heb je nog een anekdote of foto?
Oefenen met de Zwagermannen, bij m’n vader in de schuur of in de kantine. Zo, hebben we dat vaak gedaan. Voor een solistenavond, voor in de kerk, als we voor opa en oma gingen spelen. Heel wat hebben we samen gespeeld, omdat we eigenlijk een perfecte verdeling hadden om met een klein groepje te spelen. Hele mooie herinneringen aan deze tijd!

Ik geef het stokje door aan Cynthia.