,

Ilona Haak

De antwoorden van Ilona

Hoe lang ben je lid?
Ik ben lid vanaf 1986, dus alweer 36 jaar dit jaar. Wat een tijd, dit bewijst maar weer dat de tijd snel gaat als je lol hebt!

Welk instrument bespeel je?
Ik ben in 1986 begonnen op de bugel. Je had in die tijd weinig keuze, meestal was het zo dat waar het meeste van in de opslag lag, dat ging je spelen. Piet Schenk en Siemen Groot kwamen langs en gaven een korte uitleg over het instrument. Daarna, 11 jaar later, ben ik overgestapt op de Euphonium. Tussendoor heb ik nog een uitstap gemaakt naar de trombone, maar nu weer terug op de euphonium en nog steeds blij met de keuze. Al vind ik invallen op de trombone nog steeds leuk!

Sursum is voor mij…
Een heel belangrijk deel aan mijn leven. Ik heb jaren in het bestuur gezeten en ben ik nog steeds betrokken bij het jeugdorkest. Alle vier mijn kinderen spelen inmiddels bij Sursum, dus de vrijdagavond staat geheel in het teken van muziek maken. Het is echt super gezellig! Hard studeren, met hier en daar een grap en een grol, en (als Corona het weer toe laat) een kritische analyse en nabespreking aan de bar na afloop, met de teutebolle. Het is een zeer gemêleerd gezelschap met een gemeenschappelijke hobby; muziek maken!

Wat vindt je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Solidarity vind ik een gevarieerd stuk waarin alle instrumenten wel een stukje uitdaging hebben. Het stuk geeft erg goed weer wat wij op Sursum hebben meegemaakt zoals tegenslag, plezier, verdriet, en saamhorigheid.

Heb je een mooie actiefoto en/of een mooie herinnering aan Sursum?
De foto die ik wil delen is een foto van ons muziek makende gezin, alleen Jan, onze jongste, mist op de foto. Die is ons komen versterken op ’t slagwerk. Ik vind het heel fijn en waardevol om deze hobby samen te delen met m’n kinderen!

Ik geef het stokje door aan Cor-Jan Bruin.