,

Leen Nijdam

De antwoorden van Leen Nijdam:

Hoe lang ben je lid van Sursum?
Ik ben vanaf 1972 lid en zat er net op toen met het jubileum van 50 jaar. Ben in 2012 even gestopt en in 2016 weer teruggekomen.

Welk instrument bespeel je?
Ben begonnen op een Corhoorn en later bespeelde ik een Althoorn, nog weer veel later een Trombone.

Sursum is voor mij..
Sursum is voor een soort van appendix , je kunt niet met en zonder en verwijderen is pijnlijk. Ook een deel van mijn leven natuurlijk en loopt als een rode draad door mijn bestaan. Op heel veel plaatsen in Andijk en regio heb ik gestaan met Sursum of heb herinneringen aan deze club en gaan er veel melodieën door mijn hoofd bij plaatsen en gebeurtenissen. Sursum zit in je hart , je ziel je verstand en je hele barst.

Wat vind je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Solidarity vind ik meesterlijk en vond het gelijk vanaf het begin heel mooi. Alleen kun je Andijk er niet uithalen en zouden heel veel verenigingen dit op de lessenaar kunnen zetten. Maar ja dat gaat lekker niet het is van ons.

Heb je een mooie actiefoto en/of een mooie herinnering met Sursum?
Een leuke gebeurtenis is het volgende en zal ook dat nooit vergeten:
Ook in het verleden gingen we weekenden weg en nu heb ik het over 30 jaar geleden denk en dus nog met de oude garde.

Aan het eind van de bonte avond deden we zoals altijd een dropping en werden en groepen gemaakt en weggebracht. We kregen orders mee en dingen waar we rekening mee moesten houden om weer veilig terug te komen. Na uren lopen was de groep uit elkaar gevallen en kwamen we er achter dat we toch wel een beetje de weg kwijt waren en werden ook moe en gingen er maar wat bij zitten. Ook werd het al weer wat schemerig . De mensen thuis werden ongerust en werd er een zoektocht op touw gezet en na lang zoeken werden we gevonden , niet eens zo ver van onze logeerplek vandaan. Iedereen blij met natte ogen want stel je voor het had ook anders af kunnen lopen. Wij waren ook blij dat we weer thuis waren en konden nog ff slapen voor we weer repeteren moesten. Ook ga ik niet verklappen met wie ik daar zo lang in het bos heb gelopen natuurlijk maar bijzonder was het wel.

Ik geef stokje door aan Richard