,

Muziek maakt slim

Erik Scherder: ‘Muziek stimuleert de hersenontwikkeling.’ (foto: Bob Bronshoff)

Muziek maken is niet alleen heel leuk om te doen, maar het maakt ook slimmer. Volgens hoogleraar klinische neuropsychologie Erik Scherder levert het beoefenen van muziek een unieke bijdrage aan de hersenontwikkeling van kinderen, omdat het een groot beroep doet op de creativiteit en het invoelend vermogen. Ook stimuleert muziek maken de vaardigheden die belangrijk zijn in de klas. Kinderen met een muziekachtergrond kunnen meer informatie onthouden, informatie sneller verwerken, beter schakelen tussen verschillende taken en zich beter concentreren. Ook zijn zij vaak beter in het oplossen van problemen en hebben zij betere sociale vaardigheden dan kinderen die geen muziekonderwijs hebben gekregen. De door muziek versterkte hersenfuncties zorgen er waarschijnlijk voor dat de schoolprestaties verbeteren. Kinderen worden beter in plannen, taal, lezen en rekenen als ze al op jonge leeftijd een muziekinstrument leren bespelen.

Lees en bekijk meer over dit onderwerp via:

Zoekt u een hobby voor uw kind die niet alleen leuk en gezellig is, maar die ook een bijdrage levert aan een brede ontwikkeling? Overweeg dan om uw kind komen schooljaar op muziekles te doen. Nog voor de zomervakantie begint, heeft Sursum een speciale aanbieding voor proeflessen op koperen blaasinstrumenten, slagwerk of saxofoon. De lessen worden gegeven door een muziekdocent en zullen in overleg plaatsvinden.

De kosten voor 4 proeflessen bedragen slechts 20 euro.

Om uw kind aan te melden, kunt u voor maandag 3 juni contact opnemen met Gerrit Dijkstra (jeugdcoördinator) mail. Vermeld daarbij onderstaande gegevens.

Beroepstrompettist en muziekdocent Rianne Schoemaker geeft de vier proeflessen koper op:
– di 11 juni
– ma 17 juni
– ma 24 juni
– ma 1 juli