,

Petra de Wit

En door… met de antwoorden van Petra de Wit

Hoe lang ben je lid en welk instrument bespeel je?
Al 45 jaar! Toen ik 10 jaar was ben ik op Sursum gekomen. Na 2? jaar blokfluit les bij mw Magdalena Vriend op de Hoekweg kon ik starten. Mijn vader, Anne van Zanten, zat op Sursum als tamboer-maître ( later drumstel) en vertelde dat er een alt-sax beschikbaar was, dat wilde ik! ( ik vraag me wel af of ik wist wat voor instrument t precies was). Maar de saxofoon was aan iemand anders van blokfluitles gegeven.

Ik wilde géén ander instrument, ze hebben toen een alt-sax voor me gekocht. Ik denk de beste investering van Sursum! 😃

Wat betekent Sursum Corda voor jou?
Het is de start van het weekend, ontspanning, braintraining, de invulling vd vrijdag avond! Het prachtige gevoel dat je hebt als je samen muziek ten gehore mag brengen. En mijn binding met Andijk.

Wat vindt jij van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Sommige stukken zijn echt lastig! Maar een goede reden om te oefenen dus. Mooie klank gedeeltes die echt bij ons passen. Ik vind t heel bijzonder om te bedenken dat dit voor (en over) ons is gecomponeerd. Heel spannend om het ten gehore te brengen!

Heb je een anekdote of foto?
Het was heel bijzonder om samen met m’n vader en broer Auke op Sursum Corda te zitten.

Ik heb een foto van Koninginnedag. In oud Hollandse klederdracht met Geert Veldhuis. Ik op de sopraan-sax (lastig…) en Geert zingen. Alles om centjes voor de kas eens op een andere manier te verzamelen.

Het was een hele bijzondere ervaring!

Ik geef het stokje door aan Jan Groot