, ,

PREMIERE SOLIDARITY

Sursum pakt uit, want 100 jaar dat moet je vieren! Speciaal voor de gelegenheid hebben we een jubileumstuk laten componeren. De uit Den Helder afkomstige Hans van der Heide hebben we benaderd voor het componeren. 

Aan het maken van een muziekstuk gaat heel wat vooraf. Van der Heide bezocht ons daarom tijdens een repetitie. Zo kreeg hij een idee van wat voor soort vereniging we zijn, hoe we klinken, hoe de verschillende secties bezet zijn en wat voor soort muziek ons ligt. Na deze repetitie zijn we in gesprek gegaan over waar het stuk voor ons over moet gaan. Ook dat het een typisch fanfarestuk mag zijn. Graag met een gedragen, koraalmatig gedeelte erin, want dat is onze specialiteit. Speciaal voor onze vereniging geschreven, maar niet alleen speelbaar door ons. Dat het op concoursen en kampioenschappen gespeeld mag worden, juist ook door andere verenigingen. 

Na maanden van componeren konden we een computeropname van het stuk. We hebben daarna tips en tops doorgeven, zodat er nog verder aan gesleuteld kon worden. Een heel proces. Vorig jaar werd de titel van het stuk bekend gemaakt. We konden onder het genot van een gebakje alvast de eerste noten van het stuk bekijken. Natuurlijk mochten we het ook spelen, want dat is de beste manier om te kijken of het klopt. Staan alle noten en dynamische aanwijzingen correct op papier. We zijn er bijna.

April dit jaar konden we proosten, want toen kwam Hans van der Heide het stuk officieel overhandigen. Solidarity met als ondertitel a fantasy in friendship staat symbool voor het warme groepsgevoel dat onze vereniging kenmerkt. Goede maar ook mindere tijden zijn er geweest, maar eendracht en saamhorigheid hebben onze vereniging gebracht tot wat deze nu is. De compositie verklankt dit alles als een soort caleidoscoop van honderd jaar Sursum Corda.

Proosten op de officiële overhandiging van Solidarity

Aanstaande zaterdag, tijdens het jubileumconcert zal Solidarity in première gaan. Een moment waar we al heel lang naar uitkijken! 20.00 uur spelen we voor u in de Gereformeerde Kerk, we zien u graag.

Doneren voor die prachtige werk kan via deze link