,

Martijn Bos

De antwoorden van Martijn

Hoe lang ben je lid?
Ik ben sinds 2008 lid, dus 14 jaar inmiddels.

Welk instrument bespeel je?
Op dit moment trombone, maar ben gestart op de bugel. Bij het opleidingsorkest nog een poging op slagwerk gedaan.

Sursum is voor mij…
Familie die je wel kiest! Vaak hoor je mensen die gevraagd worden om mee te doen met een optreden dat ze Sursum als een warm bad ervaren. Ook ik heb dat zo beleefd en ondertussen is het een bonusfamilie geworden. We hebben gemiddeld genomen allemaal een streven om beter te worden in wat we doen. En daar bovenop zit ook nog een flinke dosis gezelligheid! Als je een instrument bespeelt zou ik je zeker adviseren eens mee te doen.

Wat vindt je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Er zit een prachtig muzikaal verhaal in het stuk, dus elke emotie is prachtig vertaald naar het notenbeeld. Vooral het leidende thema in de bugels vind ik super maar dat geldt ook voor het middendeel in de saxsectie. Ben erg tevreden met het resultaat en ben erg benieuwd wat ons publiek vindt en uiteraard de rest van de HaFaBra wereld.

Heb je een mooie actiefoto en/of een mooie herinnering met Sursum?
Dirigent Andries de Haan stelde eens een mannenuitje voor en wel naar de regionale brassband kampioenschappen in Engeland. Zo geschiedde… met een aantal mannen die kant op. Geweldige ervaring…. Uitleg bij de foto. De man met het schild in de hand, won met zijn orkest de titel. Bij elke borrel die op tafel kwam, kwam het schild naar boven en werd er gejuicht. Wij wilden uiteraard niet het roet in het eten gooien en juichden mee. Dat vond men een foto waard. Inmiddels zijn we een 3e uitje aan het plannen naar het WMC van dit jaar (maar inmiddels is het uitje voor ieder lid toegankelijk 😉)

Ik geef het stokje door aan mijn eerste buurvrouw bij Sursum… Paula