,

Miranda Harlaar

De antwoorden van Miranda

Hoe lang ben je lid?
Voor ik lid werd bij Sursum Corda leerde ik blokfluit spelen bij Paula. De muziekschool had elk jaar een open dag, na wat jaren blokfluit lessen ben ik naar een open dag gegaan om te oriënteren welk instrument ik wilde leren bespelen. De viool leek mij leuk, maar toen ik een klasje kinderen viool hoorde spelen was ik helemaal genezen. Er was die dag ook een saxofoon, dat trok meer mijn aandacht. Ik vond het gelijk het mooiste instrument van die dag.

Ik ben in 2004/2005 op 12-jarige leeftijd begonnen met muzieklessen op de saxofoon via de vereniging, Ik ben dus al 17 jaar lid. Na ongeveer 3 jaar ging ik gelijk mee repeteren bij de vereniging. Het duurde wel even voor ik een noot meespeelde, want ik kon het helemaal niet volgen.

Welk instrument bespeel je?
Zoals ik al vertelde bespeel de alt-saxofoon, nog steeds het mooiste instrument dat er is. 😋

Sursum is voor mij…
Sursum is voor mij een gezellige avond met een leuke club mensen, iedereen is welkom. Tijdens de repetities hebben we vaak veel lol. Wat Sursum zo leuk maakt is dat we naast de gezelligheid een goede prestatie willen neerzetten. Ook niet onbelangrijk we zetten de avond vaak voort aan de bar van het Dorpshuis met wat mij betreft een paar wijntjes.

Wat vind je van het nieuwe muziekstuk Solidarity?
Het is een muziekstuk wat je naar mijn mening vaker moet horen, want hoe vaker ik het hoor hoe mooier ik het vind. Daarnaast vind ik het leuk als de muziek mij uitdaagt en dat is bij dit muziekstuk zeker het geval.

Heb je een mooie actiefoto en/of een mooie herinnering met Sursum?
Ik heb veel mooie herinneringen. Eén van de vele mooie herinneringen zijn de optredens op het West-Friesland Festival in Abbekerk. We gingen altijd voor de eerste prijs en we vielen vaak in de prijzen.

Deze foto is echter niet genomen op het West-Friesland Festival, maar tijdens een kerstconcert.

Ik geef het stokje door aan Martijn 😉